Pasen op Ter Linde

Ook op de grens tussen Overrijsel en Drenthe valt in 2019 valt Pasen op zondag  21 en maandag 22 april. Pasen vind  plaats op de eerste maandag na de eerste volle maan in de lente. Dit jaar vieren we Pasen op Ter Linde met een 2 gangen paasbrunch. Hotel Restaurant Ter Linde bevind zich in het Reestdal op de grens tussen Drenthe en Overijssel

Pesach

De oorsprong van het paasfeest ligt in de joodse traditie. Het joodse Pesach viert de uittocht uit Egypte genaamd de Exodus. Na een gezellige en knusse wintertijd is het fijn de vrijheid van de lente te vieren.  De opstanding van Jezus word met Pasen door de christenen gevierd.

Paasvuren in Drenthe, Overijssel en het Reestdal.

Het paasvuur diende van oorsprong om de demonen van de winter te verjagen. Daarnaast is het paasvuur een ideale  traditie om het snoeihout te verbranden. De vrijgekomen as vormt een goede bemesting.  In het vroeger tijden gingen de kinderen al zingend langs de deuren om brandbare spullen te verzamelen.

Paashaas

Volgens oude verhalen verscheen de Germaanse vruchtbaarheidsgodin Eastra in de vorm van een haas op aarde. In het Engels noemt men Pasen nog steeds naar deze godin Easter.  Degelijke mythologie heeft waarschijnlijk bijgedragen aan de traditie dat de paashaas eieren verstopt.

Paasbrunch op Ter Linde

 

Bekijk hier de mogelijkheden voor een romantische overnachting