C.H. De Wolden menu

Gedurende het  EK en C.H. de Wolden presenteren wij met trots het

C.H. de Wolden Menu 

€32.50 p.p.

Zomerse Salade gerookte kip met sinaasappel

***

Scholfilet met huisgemaakte Ravigote

of

Grain fed Bavette met kruidenboter

***

Eton Mess, merengue met aardbeien, room en aarbeiensaus.

Schol

De schol (Pleuronectes platessa) is een platte ruitvormige vis die samen met onder andere de bot , tong en schar deel uit maakt van de platvissen. De schol komt onder andere veel voor in de Atlantische Oceaan, bijvoorbeeld de Noordzee, de Oostzee en het westelijke deel van de Middellandse Zee.

Ravigote

Ravigote is een broertje van  Remoulade en maakt van de schol een echt zomers gerecht.

Bavette

Bavette is een vorm van mager rundvlees. Het is de dikke rand vlees in de vang van de koe . Al hoewel het vroeger als onder geschikt aan biefstuk werd geacht is het tegenwoordig als vleessoort in opmars . In bijvoorbeeld Frankrijk is het al langer populair. Bij de voor vlees gefokte koeien is de Bavette inmiddels vrijwel zo mals als biefstuk en kan het bijna rauw gegeten worden. Door liefhebbers wordt het als een delicatesse gezien vanwege de volle smaak en structuur.

Eton Mess

Eton Mess is een traditioneel Engels dessert bestaande uit een mengsel van aardbeien , gebroken Meringue en opgeklopte dubbele slagroom. Er wordt algemeen aangenomen dat het afkomstig is van Eton College en wordt geserveerd tijdens de jaarlijkse cricketwedstrijd tegen de leerlingen van Harrow School.  Eton Mess werd  werd oorspronkelijk gemaakt met aardbeien of bananen gemengd met ijs of room.  Meringue is een latere toevoeging.  Een Eton Mess kan worden gemaakt met veel andere soorten zomerfruit. Maar de aardbei is het meest authentiek.